Info Regio Logo Info Regio Uniunea Europeana Guvernul Romaniei Ministrerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice Consiliul Judetean Arad Fonduri Uniunea Europeana
03 Cetatea Ineului.jpg 02 lebenita.jpg 04 Bizere mozaicBudiu Gh.jpg 01 soimos.jpg 05 Sarbatoarea vinului Siria 2009 Mircea Boran 5.jpg 06 valea muresului.jpg 07 vladi rapita.jpg

COVĂSÂNŢ

Principalele evenimente care au loc în comuna Covăsânț sunt: Festivalul Concurs de Folclor „IOAN T. FLOREA”, Festivalul Minorităţilor din judeţul Arad și Festivalul Românilor de Pretutindeni. Ultimul eveniment va avea loc între 20 și 21 august 2016, fesitvalul ajungând în acest an la cea de-a VII-a ediție.

În prima parte a zilei, oaspeţii şi gazdele participă la slujba Sfintei Liturghii în biserica din Covăsânţ, iar după-amiază, pe străzile localităţii, gătită de sărbătoare, va avea loc parada portului popular, alaiul deplasându-se din faţa bisericii parohiale la Tabăra Ortodoxă de Păstrare şi Conservare a Tradiţiilor Româneşti, unde debutează spectacolul folcloric. Spectacolul este organizat de către Primăria şi Parohia Ortodoxă Covăsânţ,Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean Arad.

Localitatea Covăsânţ este situată la 28 de km de Arad, în zona de contact a munţilor Zărandului cu Câmpia Aradului, de-a lungul drumului judeţean 708 B, pe canalul Matca, la jumătatea distanţei dintre oraşele Lipova şi Pâncota, marcând centrul Podgoriei Aradului. Accesul dinspre Arad se face folosind drumul județean 708B (prin Păuliș) sau dinspre Șiria alegând drumul județean 709, apoi 708B. Autogara din Arad vă pune la dispoziție curse zilnice către această localitate.

Teritoriul comunei Covăsânţ a oferit condiţii prielnice pentru aşezările omeneşti, iar descoperirile arheologice efectuate de-a lungul anilor dovedesc o locuire din epoca străveche. Prima atestare documentară a localității Covăsânț datează din anul 1278.

Comuna Covăsânț este unul dintre cele mai imporante puncte de acces spre culmile domoale ale Munților Zărand, mai multe trasee turistice marcate pornind de pe teritoriul acesteia. Pe lângă bogăția peisajelor desprinse de pe înălțimile Zărandului, comuna dispune și de un impresionant fond turistic de origine antropică. Cetatea Tornea, urmele cetății de pământ Hindec, ruinele și turnul unei impresionante biserici datate din secolul al XIV-lea, la care se adaugă și un fond construit de excepție, sunt obiectivele turistice care nu trebuie ocolite de turiști în periplul lor pe aceste meleaguri.

În zonă există mai multe posibilități de cazare: pensiunea Daiconi în Miniș, nr. 49, pensiunea-cramă Wine Princess din Păuliș , cabana Konak din Ghioroc, pensiunea Agrotur Miniș din satul Miniș, nr. 37.

http://www.daiconi.ro

http://www.ballageza.com/ro/


Limba

Harta obiective turistice

Curs valutar

1
EUR:  4.734 Lei
1
USD:  4.2803 Lei
100
HUF:  1.426 Lei
16.09.2019

contact

Serviciul Centrul National de Informare si Promovare Turistica al Judetului Arad
Bulevardul Revoluţiei Nr. 81
Telefon: 0728.116.412
Fax: 0357.731.296
E-mail: info@cniptarad.ro

Contor vizite site

554841
Harta site