Info Regio Logo Info Regio Uniunea Europeana Guvernul Romaniei Ministrerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice Consiliul Judetean Arad Fonduri Uniunea Europeana
03 Cetatea Ineului.jpg 02 lebenita.jpg 04 Bizere mozaicBudiu Gh.jpg 01 soimos.jpg 05 Sarbatoarea vinului Siria 2009 Mircea Boran 5.jpg 06 valea muresului.jpg 07 vladi rapita.jpg

BATA

     În comuna Bata se organizeaza anual evenimente precum ”Zilele comunei” și ”Festivalul Vânătorilor”. Duminica aceasta, în data de 25 septembrie, între orele 11-21 va avea loc ”Festivalul Vânătorilor” ediția a IX-a, locația fiind ca în fiecare an pensiunea ”Bade Ioane”.

     Bata este o localitate în județul Arad, Banat, România. Comuna Bata se află situată în zona de contact a Podișului Lipovei cu lunca Mureșului, respectiv în culoarul Brănișca-Păuliș, având o suprafață de aproximativ 8500 ha.

     Satele ce alcătuiesc comuna sunt: Bata - sat reședință de comună situat la o distanță de 67 km față de municipiul Arad, Bacăul de Mijloc, Bulci și Țela. Localitatea Bata este atestată documentar din anul 1367, dar se pare că ea a luat fiinţă mai devreme, prin secolul al XIII-lea.

     Bata este accesibilă folosind DN7 și apoi DJ682 pe direcția Arad-Păuliș-Lipova-Bata sau doar DJ682 pe direcția Arad-Zăbrani-Lipova-Bata.

http://www.autogari.ro/Transport/Arad-Savarsin

http://www.autogari.ro/Transport/Arad-Bata

http://www.mersulautobuzelor.ro/curse/savarsin-bata

     Principalele obiective turistice ale zonei sunt Castelul Mocioni din Bulci, biserica și capela din Țela, biserica din Bacăul de Mijloc, Muzeul Satului din Bulci și biserica din Bata.

     Amplasat într-un parc imens, pe malul Mureșului, castelul Mocioni este una din cele mai impozante construcții de acest fel. Pe două din fațadele clădirii se află terase cu blazoanele familiei sculptate în relief, care au supraviețuit distrugerilor de după al doilea război mondial. Corpul central are o frumoasă sală de arme, cu un splendid șemineu, iar în parc se afla o seră. Lânga castel, Anton Mocioni de Foen a zidit o biserică și o școală pentru copii din sat.


Limba

Harta obiective turistice

Curs valutar

1
EUR:  4.734 Lei
1
USD:  4.2803 Lei
100
HUF:  1.426 Lei
16.09.2019

contact

Serviciul Centrul National de Informare si Promovare Turistica al Judetului Arad
Bulevardul Revoluţiei Nr. 81
Telefon: 0728.116.412
Fax: 0357.731.296
E-mail: info@cniptarad.ro

Contor vizite site

554802
Harta site